آواربرداری، شغل جدید مدیران استقلال؛ از فضاحت بوسنیاییها تا قراردادهای گمشده!
به گزارش فوتبال 360، استقلال در حال گذراندن بدترین فصل تاریخ دوران فعالیت خود در لیگ برتر است و این مسئله بر کسی پوشیده نیست. برای بهبود حال و اوضاع آبیها در فصل جاری، تغییر و تحولات پرشماری هم در فهرست بازیکنان، هم در کادرفنی و هم حتی در ساختار مدیریتی بهوجود آمد اما فعلاً اوضاع تغییر ملموسی نکرده و همچنان استقلال غوطهور در دریایِ بحران است و مشخصاً خشتِ کج نهاده شده از ابتدای فصل، باعث ایجاد مشکلاتی دومینو وار علیه آبیپوشان شده است.
آبیپوشان پیش از پایان فصل قبل بود که یک اتفاق تاریخی را تجربه کردند و مالکیتشان از دولت به کنسرسیوم پتروشیمی واگذار شد. مطابق با نگرش مدیران وقت هلدینگ خلیج فارس، تغییراتی در ساختار مدیریتی استقلال ایجاد شد و احمد شهریاری در نقش نماینده تامالاختیار هلدینگ وارد ساختار مدیریتی باشگاه شد و تا زمان تغییرات در بدنه مدیریتی هلدینگ، او کارش را در استقلال پیش برد اما حالا نزدیک به 3 ماه است که تیم مدیریتی استقلال تغییر کرده و اعضای جدیدی در نقش عضو هیاتمدیره کار خود را پیش میبرند.
استقلالیها از ابتدای فصل و در واقع پیش از شروع فصل جدید، درگیر مشکلات ریز و درشت پرشماری بودهاند و حالا در آستانه 3 ماهگی حضور تیم مدیریتی جدید، میتوان به این مسئله اذعان داشت که تیم مدیریتی جدید، ساختاری را تحویل گرفت که غرق در بحران و مشکل بود. هر چند که اشتباهات عجیبوغریب تیم مدیریتی جدید از جمله فرآیند زمانبر و بینتیجه مذاکره با والتر ماتزاری و یا انتخاب عجیب و غیرمنتظره میودراگ بوژوویچ، قابل چشمپوشی نیست اما مشکلاتی که از ابتدای فصل دامانگیر آبیها بوده، بیشتر و بیشتر به چشم آمده است.
فاجعه بوسنیاییها، اولین دستپخت مدیر سابق!
احمد شهریاری، رئیس سابق هیاتمدیره استقلال که قبل از پذیرش این سمت، با عنوان نماینده تامالاختیار هلدینگ خلیج فارس وارد باشگاه استقلال شد، در دوره مدیریتی خود تصمیمات عجیب و پرسروصدایی گرفت و جالب آنکه تا به امروز سعی کرده تا از شفافسازی درباره دوره مدیریتیاش بگریزد. یکی از جنجالیترین تصمیمات دوره مدیریتی شهریاری، استخدام خودمختارانه 2 بازیکن بوسنیایی در پست دروازهبان و وینگر بود که بدون موافقت کادرفنی و با نظارت مستقیم احمد شهریاری، 2 بازیکن آبیپوش شدند.
شهریاری در شرایطی به سراغ جذب ودران کیوسفسکی رفت و آلمدین زیلیکیچ رفت که صلاحیت این 2 بازیکن از سوی کادرفنی تایید نشد؛ آنهم در شرایطیکه با آنها قرارداد همکاری امضا شده بود! عجیبتر آنکه کیوسفسکی حتی به تهران هم نیامد و فقط پرداخت غرامت به او به گردن استقلال ماند! روز گذشته باشگاه استقلال مختومهشدن پرونده شکایت زیلیکیچ را اعلام کرد؛ بازیکنی که با قراردادی 750 هزار دلاری به استقلال آمد و بدون یک دقیقه بازی، پذیرفت که در ازای دریافت 500 هزار دلار، شکایت خود را پس بگیرد که 100 هزار دلار از مطالبات او پرداخت شده و مابقی آن قرار است به صورت قسطی پرداخت شود. فاجعه بهوجود آمده بر 2 بازیکن بوسنیایی، اولین چالش جدی مدیران سابق برای مدیران جدید استقلال بود که به نظر میرسد در زمینه حلوفصل این چالش توانستهاند موفق عمل کنند.
حال ناخوش آکادمی استقلال
رئیس سابق هیاتمدیره استقلال سعی زیادی داشت تا چهرههای موردوثوق خود را وارد باشگاه کند و یکی از جنجالیترین انتصاب او در پست ریاست آکادمی بود؛ جاییکه شهریاری به سراغ استخدام همکار دیرینه خود در باشگاه صبای قم رفت و محمدحسین ضیایی را به استقلال آورد. از همان روز نخست، انتصاب ضیایی با واکنشهای تندی همراه شد اما شهریاری پشت مدیر منصوبِ خود ایستاد ولی بررسی عملکرد تیمهای پایه استقلال در فصل اخیر نشان میدهد که انتصاب مدیر آکادمی ناموفق، دیگر نقطه تاریک کارنامه مدیران سابق باشگاه است.
آکادمی استقلال در شرایطی قرار است نونوار شود که برای تسهیل پیگیری امورات آکادمی، علیرضا اسدی همزمان با حضور در هیاتمدیره، به عنوان مدیر اجرایی آکادمی هم انتخاب شده اما در زمینه بحث فنی به مجتبی جباری اختیار تام داده شده و او قرار است در نقش مدیرفنی انجام وظیفه کند. جالب آنکه قبل از انتخاب جباری به عنوان مربی تیم بزرگسالان، او در زمینه پذیرش مسئولیت در آکادمی به توافق رسیده بود و شاید بتوان مهمترین بحران مدیریتشده در دوره تیم مدیریتی جدید را تغییر و تحولات انجام شده در آکادمی باشگاه دانست.
ساختار ویرانشده آبیها
باشگاه استقلال در حالی بدترین روزگار خود در تاریخ لیگ برتر را پشت سر میگذارد که در کنار چالشهایی که در مستطیل سبز آبیپوشان دارند، نمیتوان چشم روی بحرانهای بیرون زمین بست. بدونشک یکی از مهمترین چالشهای استقلالیها، فقدان ساختار است! شاید قابلباور نباشد اما یکی از بزرگترین باشگاههای فوتبال در ایران در مقطع فعلی، نه در ساختار خود معاونت اجرایی را میبیند، نه معاونت ورزشی و حتی کرسیهایی چون قائممقام هم خالی از سکنه است که مشخصاً ساختار ویرانشده استقلال، یکی دیگر از بحرانهای موجود است.
مدیران جدید استقلال هم البته فعلاً نتوانستهاند به این ساختار سامان بخشند و فقط در سمتهایی چون «معاونت توسعه و مدیریت منابع»، «معاون فرهنگی و مسئولیت اجتماعی» و «مدیر حقوقی»، چهرههای تازهای وارد باشگاه شدهاند. در اینباره وعدههای پرشماری داده شده اما فعلاً در 3 ماهه اول حضور مدیران جدید، 3 تغییر در ساختار کلی باشگاه انجام شده و همچنان کرسیهای مهمی چون معاونت ورزشی و معاونت اجرایی خالی از سکنه است اما حرکت به سوی اصلاح ساختارِ ویرانشده خود میتواند امیدوارکننده باشد.
عجیب اما واقعی؛ برخی قراردادها نیست!
استقلالیها این روزها درگیر مباحث حقوقی پرشماری هستند و شاید بتوان گفت که بخش مهمی از وقت اعضای هیاتمدیره در 3 ماهه اخیر، صرف رفعورجوع چالشهای حقوقی باشگاه شده است. در این میان، یکی از عجیبترین خبرهای شنیدهشده از درون باشگاه مرتبط با گمشدن برخی قراردادهاست! گفته میشود نسخه اصلی برخی قراردادها در باشگاه وجود خارجی ندارد و حتی برخی بدهیها علیه باشگاه در شرایطی بهوجود آمده که رسید و سندی دال بر اثبات آن در باشگاه موجود نیست!
دستگاههای نظارتی مسلماً باید با وسواس بیشتری عملکرد مالی-مدیریتی دو باشگاه پرطرفدار پایتخت را بعد از واگذاری به بخش خصوصی زیر ذرهبین قرار بدهند و در این میان، سوالات بدون پاسخ اما پرشماری هم از دوره مدیریتی قبلی به جای مانده که مشخص نیست چه زمانی شهریاری و همکاران او قصد شفافسازی درباره این سوالات و ابهامات را دارند. مشخصاً تیم مدیریتی جدید استقلال هم نمیتواند نمره قابلقبولی در دوره 3 ماهه فعالیت خود بگیرد و بهواسطه گافهای عجیبی که بهویژه در مسیر تعیینتکلیف کادرفنی انجام شد، باید به آنها نمره منفی هم داد اما آوارهایی که بر سر آبیها در این 3 ماه ریخته شده، کم نبوده و از یاد نبریم که قرارداد سنگین پیتسو موسیمانه هم در دوره مدیریت قبلی تنظیم شد و خطر پرداخت غرامت به مربی اهل آفریقای جنوبی، تیم مدیریتی جدید آبیها را تهدید میکند تا یک مصیب به مصائب استقلالیها در فصل جاری افزوده شود!